Peuteropvang

Vanaf de leeftijd van 2 jaar zult u merken dat uw kind meer behoefte krijgt aan het ontdekken van de wereld om zich heen en aan het spelen met leeftijdsgenootjes. Op peuteropvang Petito’s kan uw kind op vaste dagen een paar uurtjes komen spelen. Op deze manier kan uw kind leren omgaan met andere peuters en went uw kind ook aan een nieuwe omgeving.

Spelenderwijs wordt uw peuter voorbereid op de basisschool. De peuteropvang is bedoeld voor alle kinderen van 2 tot 4 jaar binnen de gemeente Dongen. Uw kind komt in een vaste groep met vaste pedagogisch medewerkers. Afhankelijk van de groepsgrootte werkt er op de groep : 1 pedagogisch medewerkster op 1-8 kinderen of 2 pedagogisch medewerkers op 9 – 16 kinderen. De pedagogisch medewerkers op de peuteropvang zijn altijd gekwalificeerde medewerkers die voldoen aan de wettelijke opleidingseisen en beschikken daarnaast over een VVE-certificaat.

Op de Peuteropvang is ruime aandacht voor de algemene ontwikkeling van uw kind. De pedagogisch medewerkers helpen de kinderen hun dagelijkse omgeving te ontdekken en verkennen en zij stimuleren zelfstandig gedrag. Dit geeft peuters zelfvertrouwen. Peuters doen hierdoor sociale en persoonlijke vaardigheden op. Kinderen leren van elkaar en van onze pedagogisch medewerkers en leren normen en waarden. Peuteropvang is een plek waar kinderen mogen spelen en zich verder kunnen ontwikkelen.

Peuters krijgen de mogelijkheid om geleidelijk te wennen aan de overgang naar groep 1 van het basisonderwijs en de ontwikkeling van uw peuter wordt op positieve wijze gestimuleerd. Al deze vaardigheden zullen de overgang naar de basisschool vergemakkelijken.

Wilt u de sfeer op ons kindercentrum zelf ervaren? Vraag vrijblijvende informatie en een rondleiding aan! Klik hier.

Contactgegevens
  • Kdv Petito’s LKR nr. 131063935
  • Bso Amigo’s LKR nr. 689876476
  • Kvk TIlburg 64814335
Op Facebook
2019 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.