Baby's

Verwacht u binnenkort een baby? Dan bent u bij Kindercentrum Petito’s aan het goede adres!

Neem een kijkje op onze info pagina's en ontdek wat wij u en uw kind te bieden hebben. Wij nodigen u graag uit voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding door ons kindercentrum.

We volgen zoveel mogelijk het ritme van thuis. Bij het brengen en halen overleggen we met u het voeding- en slaapritme. Tijdens het voeden kijken we goed naar de behoefte van uw baby. Het geven van de fles is een rustmoment. We gaan er echt even voor zitten, er is aandacht voor elkaar en voor het drinken.

Daarnaast vinden we het erg belangrijk om gezellig met de baby’s te spelen, praten, plezier te maken, kiekeboespelletjes, liedjes te zingen of om zelf muziek te maken. Er is veel contact met de baby’tjes in taal en lichamelijk contact. Dat zorgt voor veiligheid en stimuleert de taalontwikkeling. Ook volgen we de motorische ontwikkeling; liggen, rollen, zitten, kruipen, staan en soms al lopen.

De medewerkers van het kinderdagverblijf hebben de training Basic Spelen gevolgd. Met behulp van eenvoudig spelmateriaal kun je op een ontwikkelingsgerichte manier met een baby spelen. Beweging is erg belangrijk in de ontwikkeling van een kind. Baby’s zijn meer tevreden en ontwikkelen zich beter wanneer er regelmatig met ze gespeeld wordt en tijdens dit spelen veel kunnen bewegen. Naast de motorische ontwikkeling richt Basic Spelen zich ook op de zintuiglijke en cognitieve ontwikkeling. Ook het samenspelen en op die manier contact maken met andere baby’s is een belangrijk onderdeel.

De baby’s worden niet passief bewogen maar uitgedaagd om zelf actief te worden en op onderzoek uit te gaan. Hierdoor wordt niet alleen de lichamelijke ontwikkeling van de baby gestimuleerd, maar ook de geestelijke en emotionele ontwikkeling. Onze pedagogisch medewerkers streven er naar om dagelijks bij de baby’s de activiteiten van Basic Spelen aan te bieden.

 

Wilt u de sfeer op ons kindercentrum zelf ervaren? Vraag vrijblijvende informatie en een rondleiding aan! Klik hier.

Contactgegevens
  • Kdv Petito’s LKR nr. 131063935
  • Bso Amigo’s LKR nr. 689876476
  • Kvk TIlburg 64814335
Op Facebook
2019 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.